Bİlgİ İstek Formu






 

Work and Travel

Vize İşlemleri

Work and Travel programı ile ABD'ye gidecek öğrencilerin vize çeşidi Amerikan Hükümeti'nin Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen “Ziyaretçi Değişimi İçin Uygunluk Statüsü (J-1) Sertifikası’dır. Work and Travel programı, 15 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında öğrencilerin yaz tatiline uygun olduğu dönem içerisinde çalışma imkânı sağlamaktadır. Çalışma süresini tamamlayan öğrenciler yasal olarak bir ay Amerika’da bulunabilirler.
Vize randevusu alınabilmesi için Amerikan Konsolosluğunun 160$’lık konsolosluk bedelini herhangi bir Akbank’a yatırmış olmanız gerekmektedir. Akbank’a ücreti yatırmadan önce ATLANTIC tarafından size Akbank MRV numarası mail ile gönderilecek ve bu mailin çıktısıyla ödemenizi yapacaksınız.
Vize randevunuz, ATLANTIC tarafından sizinle bağlantı kurularak uygun olgunuz bir tarih ve saatte alınmasına özen gösterilir.

Vize alabilmeniz için aşağıdaki şartları sağlamanız beklenir,
• Genel akademik ortalamanızın  (GPA) 2.00 ve üzerinde olması veya 100’luk sistemde geçmesi notu ( 60-65 ) ve yukarısı
• Tam zamanlı ve Orgun eğitim alan öğrenci olmanız.
• Orta seviyede İngilizce bilgisine sahip olmanız.

Vize İçin Gerekli Evraklar:

• En az bir yıl süresi olan ‘bordo’ pasaport. Bu yil için 2015 Aralik ayina kadar geçerli olmasi tavsiye edilir.
• DS-160 formu.
• DS-2019 formu
Akbank’a yatırdığınız 160$ vize ücretinin orijinal dekontu. 
• Öğrenci belgesi (İngilizce).
• Transkript ( İngilizce kapalı ve mühürlü zarfta).
• Job Offer formu
• SEVIS ödendi belgesi (35$).
• 2 adet 5X5 biyometrik fotoğraf.

Yukarıdaki evraklar vize gününüzden  1 hafta önce hazır olmalıdır.


Hatırlatma: Program için gerekli olan J1 vizesi bir çalışma vizesi olduğundan YEŞİL PASAPORT’a  vize basılmaz. Yeşil Pasaport sahibi olan öğrencilerin pasaportlarını BORDO Pasaportla değiştirmeleri gerekmektedir. Program sonunda tekrar Yeşil Pasaport almak mümkündür.

Önemli Bilgiler!

  • Work and Travel programına lisans, yüksek lisans, hazırlık ve 4. sınıf öğrencileri katılabilir.

  • Work and Travel programı, 4 ay çalışıp 1 ay gezebileceğiniz maksimum 4 ay ABD'de kalabileceğiniz bir programdır.

  • Work and Travel programı, ingilizcenizi geliştiren ve kişisel gelişimize kattı sağlayan bir programdır.