Bİlgİ İstek Formu






 

Dil Okulu

Gerekli Evraklar


İNGİLTERE’DE DİL EĞİTİMİ

Ülkesinden fazla uzaklaşmadan İngilizcesini geliştirmek isteyenlerin tercih listesinde birinci sırada yer alan İngiltere’de,  Oxford ve Cambridge gibi  köklü üniversiteler bulunmaktadır. Birçok kaliteli okulları bünyesinde barındıran Londra, Barnsley, Bournemouth, Brighton gibi şehirlerde  dil programlarına katılabilir CV nizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. İngiltere, İngilizce’yi kendine has aksanıyla öğrenmek isteyen ve bunun için dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmasıyla tanınan bir ülkedir, bu nedenle birçok kültürü bir arada keşfedebilirsiniz. Ayrıca öğrenciler için sosyal aktiviteleriyle de oldukça hareketli bir ülkedir.
İngiltere Öğrenci Vizesi Türleri ve Ücretler
İngiltere öğrenci vizesi 2 kategoriden oluşmaktadır:
  • Öğrenci Ziyaretçi Vizesi(Student Visitor Visa):  

    Bu vize türüne başvururken  İngilizce seviye şartı aranmaz. Süresi en fazla 11 aya kadardır ve uzatılamaz.
Öğrenci  Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Belgeler
  • Vize başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlarınız.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf . Fotoğraflar 3.5 x 4.5 cm boyutunda olmalıdır. Arka fon beyaz ve tam cepheden çekilmelidir. Fotoğrafı, İngiltere vizesi için çektirmek istediğinizi fotoğrafçınıza söyleyiniz.
  • Okul Kabul Belgesi(cas)
  • Vize Başvuru Formu(Atlantic tarafından verilecektir)
  • Seyahat sigortası(En az 30.000 EURO’luk)
  • Sahip olduğunuz İngilizce yeterliliğinizi gösterir sertifikalar
  • İngiltere’de bulunacağınız süre boyunca okul ve günlük yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren belgeler(Banka cüzdanı, hesap dökümü vs..) Eğer masraflarınızı aileniz karşılayacaksa anne ya da babanızdan sponsorluk mektubu almanız gerekmektedir.
  • Çalışıyorsanız son 3 aya ait maaş bordrosu,  iş yerinden alacağınız referans mektubu; iş yeri sahibiyseniz vergi levhanız, imza sirkünüz, ticaret sicil kaydı belgesi(İngilizce tercümeli)
  • Sahip olduğunuz mal varlıklarının tapusu, araç ruhsatı vb..
  • Öğrenciyseniz İngilizce tercümeli öğrenci belgesinin orijinali
  • Öğrenciliğiniz sona erdiyse son diplomanızın aslı ve İngilizce tercümesi
  • Evliyseniz, evlilik cüzdanı aslı
  • Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belgeler
  • 18 yaşından küçükler eğer aileleri olmadan İngiltere’ye eğitim almaya gitmek istiyorlarsa, ailelerinden noter onaylı ve İngilizce tercümeli muvafakatname ile Nüfus Müdürlüğü’nden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (İngilizce tercümesi ile birlikte)almak zorundadırlar.

 Ücret:  114 $ veya 89 £ (İzmir,Adana ve Antalya’daki merkezlerden başsvuranlar ayrıca 70 $ ek hizmet bedeli ödeyeceklerdir).

218 $ veya 170 £  - 11 aya kadar(Extended Visitor Visa)
*Ödemeler İngiltere Konsolosluğu websitesinde başvuru formu doldurulduktan sonra online olarak yapılabilir.

  • Öğrenci Vizesi(Student Visa-TIER 4): Bu vize türüne başvurabilmeniz için en az orta seviyede(Intermediate) ingilizce bilgisine sahip olmanız gereklidir. İngilizce yeterliliğinizi ulusalararası bir sertifika(TOEFL, IELTS vb.) ile kanıtlamanız zorunludur. Vize süresi UK’de uzatılabilir. Bu vize türüyle dil eğitimi alıyorsanız çalışamazsınız. Ancak, Foundation, Lisans ve Master öğrencileri haftada 20 saat vasıfsız çalışabilirler. Vasıf gerektiren veya sporla ilgili branşlarda çalışılamaz.

 

Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Vize başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlarınız
  • 2 adet vesikalık fotoğraf . Fotoğraflar 3.5 x 4.5 cm boyutunda olmalıdır. Arka fon beyaz ve tam cepheden çekilmelidir. Fotoğrafı, İngiltere vizesi için çektirmek istediğinizi fotoğrafçınıza söyleyiniz.
  • Okul Kabul Belgesi(CAS)
  • Vize Başvuru Formu(Atlantic tarafından verilecektir)
  • Seyahat sigortası(En az 30.000 EURO’luk)
  • Sahip olduğunuz İngilizce yeterliliğinizi gösterir sertifikalar
  • Çalışıyorsanız son 3 aya ait maaş bordrosu,  iş yerinden alacağınız referans mektubu; iş yeri sahibiyseniz vergi levhanız, imza sirkünüz, ticaret sicil kaydı belgesi(İngilizce tercümeli)
  • Sahip olduğunuz mal varlıklarının tapusu, araç ruhsatı vb..
  • Öğrenciyseniz İngilizce tercümeli öğrenci belgesinin orijinali
  • Öğrenciliğiniz sona erdiyse son diplomanızın aslı ve İngilizce tercümesi
  • Evliyseniz, evlilik cüzdanı aslı
  • Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belgeler
  • 18 yaşından küçükler eğer aileleri olmadan İngiltere’ye eğitim almaya gitmek istiyorlarsa, ailelerinden noter onaylı ve İngilizce tercümeli muvafakatname ile Nüfus Müdürlüğü’nden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (İngilizce tercümesi ile birlikte)almak zorundadırlar.
  • İngiltere’de bulunacağınız süre boyunca okul ve günlük yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren belgeler(Banka cüzdanı, hesap dökümü vs..) Eğer masraflarınızı aileniz karşılayacaksa anne ya da babanızdan sponsorluk mektubu almanız gerekmektedir. Bankada gösterilecek mevduat, vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalı ve vize sonuçlanana kadar hesapta kalmalıdır. Hisse senedi veya fon hesapları kabul edilmemektedir. Sözkonusu hesap Sterlin, TL veya başka para birimleri cinsinden olabilir. Hesapta bulunması gereken miktar aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır:

Londra ve Londra’ya Bağlı İdari Bölge Sınırları İçinde  Eğitim Alacak Öğrenciler İçin:
Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
Kurs ücreti + her ay için en az 1020 £
Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
Kurs ücreti + en az 9180  £

Londra ve Londra’ya Bağlı İdari Bölge Sınırları Dışında Eğitim Alacak Öğrenciler İçin:
Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
Kurs ücreti + her ay için en az 820  £
Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
Kurs ücreti + en az 7380  £



NOT: Uzun Süreli Öğrenci Vizesine başvurabilmek için Avrupa Birliği Ortak Dil Kriterlerine göre minimum B1 veya B2 düzeyinde İngilizce bilmeniz gerektiğini ve bunu garantörünüz konumundaki eğitim kurumunun da onaylaması gerektiğini unutmayınız.

Birleşik Krallıktan mevcut ‘Uzun Süreli Öğrenci Vizenizi’ uzatabilmek için, onaylı bir eğitim kurumundan en azından 6 ay boyunca eğitim almış olmanız ve de vizenizi uzatmak için yaptığınız başvurunun eğitimizin tamamlanmasının ardından en geç 4 ay içerisinde yapılmış olması gereklidir.

Ücret:  $ 420 veya 328 £  İngiltere Dışından Başvuruluyorsa
            $ 225 (IHS-Zorunlu Sağlık Sigortası)
(İzmir,Adana ve Antalya’daki merkezlerden başsvuranlar ayrıca 70 $ ek hizmet bedeli ödeyeceklerdir)
*Ödemeler İngiltere Konsolosluğu websitesinde başvuru formu doldurulduktan sonra online olarak yapılabilir.

Vize Başvuru Merkezleri
Ankara: Sheraton Business Centre Boğaz Sok. Kavaklıdere/Ankara
İstanbul Profilo AVM Cemal Sahir Cad. K:4 No:138/A Mecidiyeköy/İstanbul
İzmir Aksoy Plaza Kıbrıs Şehitleri Cad. No:152 Alsancak/İzmir
Bursa Akpınar Mah. 1.Akpınar Sok. Bursa
Gaziantep Muammer Aksoy Blv. Hüseyin İncioğlu Cad. No 34/B Şehitkamil/Gaziantep
Antalya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Göksu Mah. Gazi Blv. No:531 Antalya
Adana Adana Ticaret Odası Abidin Paşa Cad. No:52 Seyhan/Adana

Başvuru Gün ve Saatleri
İstanbul, Ankara, İzmir Hafta içi her gün (resmi tatiller hariç) 08:00-17:00
Antalya Perşembe (resmi tatiller hariç) 08:00-12:00 / 13:00-17:00
Adana Salı (resmi tatiller hariç) 08:00-12:00 / 13:00-17:00
Gaziantep Hafta içi her gün (resmi tatiller hariç) 08:00-12:00 / 13:00-17:00
Bursa Pazartesi, Çarşamba, Cuma (resmi tatiller hariç) 08:00-12:30 / 13:30-17:00     



Önemli Hatırlatmalar

  • ATLANTIC Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık, dil okulu kayıt yerleştirmelerinde okulun katalog fiyatları dışında herhangi bir ücret almamaktadır.

  • Belirtilen fiyatlar okulların orijinal kataloglarından alınmıştır.

  • Kayıt anında okulun güncel fiyatları ve özel kampanyaları geçerli sayılacaktır.

  • Bazı okullarda eğitim ve konaklama fiyatları sezona göre değişebilmektedir.

  • Temsilciliğini yapmış olduğumuz tüm okullar Hükümeti tarafından onaylı okullardır.